planum97egeszseg@gmail.com

Aura Soma-terápia

Aura Soma (a színek és a stressz)

Mikor belép valaki a szobába, ahol a 109 csodaszép egyensúly üveg sorakozik a polcokon, az üvegekből áradó színenergia hatására, egy kis idő múlva mindenki érzékeli, hogy rendeződik az odaérkezés zaja, minden probléma egy időre megadja magát, arc, test kisimul és megnyugszik.
Ilyen állapot, amikor pozitív stressz vagyis, sterssz ér minket káros hatások, distressz nélkül, sőt építő energiát, töltekező állapotot hoz, kreativitást szabadít fel bennünk.
Az üvegekkel teli szobában, vannak, akik belefeledkeznek a látványba, vannak akik nem képesek választani csak hosszabb győzködésre hiszik el, biztos a siker csak fogjanak bele, vannak akik csak rápillantanak és azt kérdezik most mit kell csinálni. De a hatás elmaradhatatlanul ugyanaz, béke, tiszta érzékelés, nyitottság és jókedv.

Hogyan segítenek a színek az alkalmazkodó energia háztartásunk megőrzésében?

Minden amit teszünk az életben energiát igényel, legyen az munka, szórakozás, kirándulás, gondolkodás, kommunikáció, alvás, tehát energiára van szükségünk az élet fenntartásához, a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodáshoz. Könnyebb valamilyen körülményhez alkalmazkodni, ha tudunk róla, hogy most ezt tesszük, vagyis tudatosítjuk, milyen témák vezérlik láthatatlanul, vagyis érzéseinken, érzeteinken keresztül életünket.

Az Aura-Soma konzultáció erre ad lehetőséget, mindössze egy órányi időt kell szakítani a napból, amit csak arra fordítunk, hogy tudatosítsuk, lefordítsuk a minket legjobban foglalkoztató érzeteinket, benyomásainkat. Négy üveg választása segít meghatározni az aktuális, - az érzetek szintjén mozgató - témát, segít felderíteni ennek a témának a múltban gyökeredző előzményeit, a jelenben zajló tetteink alakulását, és meglátni milyen jövőkép rajzolódik ki téma tudatosítása által.


Hogyan hatnak az Egyensúly üvegekben lévő szinkombinációk?

Az Aura Soma Egyensúly üvegek gyógynövény és kristályalapú folyadékokból állnak. Többnyire minden üveg alsó és felső része egy –egy szín kombinációt alkot. Ez a szín kombináció a látható színtartományban, hullámhossz terjedelemmel és frekvenciával meghatározható rezgés minőség, vagyis energia és egy számunkra ismerős a természetben gyakran látható és érezhető energia.(pl. a kék amely az ég és a víz színében ismerhetünk fel)
Amikor a vízparton pihenünk és érezzük a nyugalmat és a békét, vajon tudatosul bennünk, hogy ennek az érzésnek a hordozója lehet a kék szín. Így például ahhoz, hogy megnyugodjunk elég a kék színnek arra az árnyalatára tekinteni, amely felidézi bennünk ezt a hatást.
A konzultáció során feltárul, mit mutatnak az üvegek és kombinációik, az üvegeket kiválasztó érzelmi mentális fizikai témáiról, esetleg problémáiról, ráláthatunk a múltban megélt és tárolt negatív érzelmi elakadásra, amely a jelenben stresszorként működik. Hatása olyan mintha a támadás ma érne bennünket. A lelki stresszes állapotok pusztítóbbak a szervezetre nézve, mint a környezet okozta testi stressz.
Amikor kiválasztjuk a négy egyensúly üveget, azokat az energia kombinációkat választjuk, amire éppen a legnagyobb szükségünk van ahhoz, hogy érzeteinket érzéseinket tudatosítsuk. A választás által megerősítést kapunk abban, hogy amit érzünk a témánkról az biztos tudás és elhihetjük, amit csak sejtünk. Ezáltal olyan energetikai segítséget kapunk, amellyel egy másik nézőpontból láthatunk rá az éppen aktuális témánkra. Új információkat kapunk és ezáltal bátran választhatunk az új megoldási lehetőségek közül. Ez a tudatosítási folyamat jelentős hatással van a stressz oldására. Az üvegek terápiás használata érzelmi témáink feldolgozásán keresztül teszik lehetővé, hogy az idegrendszer megváltozott működését, - például életünk nehezebb időszakainak depresszív állapotát, - vagy a pánik betegség forrását is pozitív irányba befolyásolják.

Milyen eredményt hozhat egy Aura-Soma konzultáció?

A négy egyensúly üveg által történő téma feltárás egy fajta térképet mutat, amely segíti megfogalmazni, éppen most hol tartunk, merre megyünk és honnan jöttünk. Ráláthatunk saját életutunk térképén az éppen elfoglalt pozíciónkra, amely megkönnyíti döntéseinket arra vonatkozóan is, mire pazaroljunk energiát véges alkalmazkodó háztartásunkból, és mire nem.
E szín-térkép által szinte pontosan megfogalmazódik életcélunk, amely a legjobb energia megőrző, hiszen a célok, a vágyak, a külső lehetőségek, a belső képességek összehangolását eredményezheti, amely a lehető legkisebbre csökkenti a belső stresszt és mentesíti szervezetünket a belső súrlódásoktól, amely elősegíti a harmonikus együttélést önmagunkkal és környezetünkkel. Mindez a színeken keresztül lépésről lépésre követhető.


Mire használható közösségben a színek tudománya?

A színek nyelvén érzelmeinket tudatosíthatjuk, értelmi oldalról pedig megfogalmazhatjuk a témáinkat, és annak összefüggéseit jelen életünkkel, így teljes körű döntést hozhatunk a legjobb lépésről. Az érzelmi és tudatos összhangból indított tettek vezetnek a boldogság érzet kialakulásához.
Az emberiség öntudatra ébredésének kezdetétől jelen van a boldogságra vágyódás. Ezt igazolja az eredet mondákban megálmodott boldogságsziget, amely olyan állandó tere az emberi közösségnek, ahol béke van, nyugalom, nem kell nap, mint nap megküzdeni az életben maradásért.
A szivárvány utat mutathat, hogyan hozhatjuk létre ezt a valóságot, a színes világ ismerete segíti a panoráma rálátást életünkre. A színek egymáshoz való viszonyán keresztül megismerhetjük, hogyan válhat életünk részévé a „fehér fény”. Egy-egy szín a probléma terét mutatja; egy szín-pár a témánk ellentétes, feszült, kiegyensúlyozásra váró oldalait tárja fel; három szín együtt a kreatív megoldás lehetőségét sugározza; az összes szín energiája együttesen alkotja a megfelelő megoldás koncepcióját és megvalósítását.

Következő programunk

2013 TAVASZI Nyugalom Szigete Egészségnap!
Szeretettel várjuk eddigi és leendő kedves vendégeinket június 8-án, a Nyugalom szigete egészségnapunkon!

részletek..