planum97egeszseg@gmail.com

Ájurvédikus kezelések

Ájurvédikus masszázs, tisztítókúra, wellness, szépségápolás

A Maharishi Ájurvéda tisztító eljárásait pancsakarma (tisztító eljárások sora) keretében Maharishi Ájurvéda klinikákon vagy önállóan, úgynevezett Maharishi Day Spakban végzik.

Hogy mi is az a „day spa”? Nos, magyarul meglehetősen nehéz egy szóval kifejezni, hiszen egy olyan helyet jelöl, ahol egészségmegőrző kezeléseket adnak, bentlakás nélkül. Egyfajta wellness szalon, ahol előzetes tájékozódás alapján magunk dönthetünk: melyik kezelést szeretnénk igénybe venni, kipróbálni.


A Maharishi Ájurvéda az egészségközpontban kizárólag Maharishi Ájurvéda technikusi képzésben részesült TM és TM szidhi módszereket gyakorló technikusok dolgozhatnak. A kezelések egyedülálló élményt nyújtanak, hiszen a rendszeresen meditáló technikusok finom, mélyen pihentető tudati légkört teremtenek a különféle kezelések ideje alatt.

Az abhjanga finom, az egész testre kiterjedő szinkron masszázs, melyet meleg gyógynövényes szezám olajjal végeznek. A kezelést két ájurvéda technikus végzi egyszerre a test két oldalán. A finom gyógynövényes olaj képes behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, így a gyógynövények bekerülnek az egész test anyagcseréjébe, s ott kifejthetik gyógyító hatásukat, kioldják onnan a méreganyagokat. A kezelés alatt végig csendet tartanak, ami segít a testműködés egyensúlyi állapotának megteremtésében és öngyógyító mechanizmusainak felébresztésében. A masszázs minden testtípusú egyénnek ajánlott, időtartama pihenéssel együtt kb. 1- 1, 5 óra.

A vishés az egész testre kiterjedő extra nyomást alkalmazó mélyizom masszázs. Célja az izmok alapos ellazítása és a szövetekben a keringés erőteljes serkentése. Elsősorban a sportos alkatú, illetve kapha testtípusú egyéneknek ajánlott. A szinkron masszázst két technikus kb. 40 percig, szezám olajjal végzi.

A netratarpana a napjainkban gyakran kifárasztott szem kezelése. Az arcmasszázzsal kiegészített, ghíben (tisztított vaj) végzett szemfürdő és torna kiválóan alkalmas a látásgondok javítására és segít eltávolítani a szemben lévő tisztátalanságokat, hiszen ellazítja a szemet és az azt körülvevő szöveteket. A kezelést egy technikus kb. 30-40 percig végzi.

A shirodara az a típusú kezelés, melynek során a kezelt személy homlokának meghatározott pontjára mintegy húsz percen át meleg szezám olajat folyatnak. Ezt a kezelést is teljes csendben végzik, és sajátossága, hogy erőteljesen lecsillapítja az elmét. Ezért különösen ajánlott váta egyensúlyzavarban szenvedőknek, és kimerült, fáradt idegrendszerű személyeknek. Időtartama kb. 30 perc.


Következő programunk

2013 TAVASZI Nyugalom Szigete Egészségnap!
Szeretettel várjuk eddigi és leendő kedves vendégeinket június 8-án, a Nyugalom szigete egészségnapunkon!

részletek..